SKÅNES VACKRA SYDKUST

Längst ner söder i vårt land ligger Sydkusten och massvis med äventyr väntar de som besöker denna del av Skåne. Mellan Ystad och Trelleborg ligger Abbekås. Här är klimatet milt och golf kan ofta spelas året runt. Här är sandstränderna långa och vattnet klart. Besökare som väljer att övernatta här har även bland annat Österlen och Falsterbonäset inom nära räckhåll för dagsutflykter. Men det räcker naturligtvis finemang att dröja sig kvar på Skånes vackra Sydkust för att må gott med en rejäl dos sol, vind och vatten.

Om du under en längre vistelse på Sydkusten vill spela golf för hela slanten, så finns det 26 andra golfbanor i regionen inom en radie av 5 mil. Sydkusten är således för golfare ett perfekt smutronställe att utgå ifrån för att uppleva södra delarna av Skåne.

Skånes sydkust och Abbekås som ort är också mycket solsäkert jämfört med stora delar av övriga Skåne. Detta kan man få belägg för genom att besöka siten
www.sydkustsol.se
Sedan något år tillbaka finns det en mätstation i Abbekås hamn som bl.a. mäter antalet soltimmar och vi som verkar i området är helt övertygade antalet soltimmar är bra mycket högre här längs sydkusten jämfört med ex. Lund som har varit den officiella mätstationen i Skåne under en lång tid.

Vill du läsa mer om några av Sydkustens attraktioner så besök gärna:
www.sydkusten.se