Köpenhamnaren

Grattis till Gossarna som vann Köpenhamnaren 2022.

 

Köpenhamnaren spelas lörd den 3 juni 2023

Välkomna till en annorlunda, spännande och prestigefylld tävling!
Vår ambition och förhoppning är att detta evenemang skall bli en årligt återkommande kamp och förbrödring generationerna emellan.

 Regler Köpenhamnaren

Köpenhamnaren spelas mellan 4 st 12-mannalag.

Tävlingsformen är som namnet säger "köpenhamnare". I stället för att dela på 6 poäng - delar man här på 12 poäng enligt följande:

   Möjliga resultat på ett hål    

        Poängfördelning      

 1, 2, 3, 4

 6 - 4 - 2 - 0

 1, 2, 3, 3

 6 - 4 - 1 - 1

 1, 2, 2, 4

 6 - 3 - 3 - 0

 1, 2, 2, 2

 6 - 2 - 2 - 2

 1, 1, 3, 4

 5 - 5 - 2 - 0

 1, 1, 3, 3

 5 - 5 - 1 - 1

 1, 1, 1, 4

 4 - 4 - 4 - 0

 1, 1, 1, 1

 3 - 3 - 3 - 3

 

Bollarna indelas efter handicap. Det vill säga att spelare med lägst handicap från respektive kategori går i gemensam boll osv. Tävlingen spelas dock utan handicap (scratch). Men för att kompensera lite för att kroppen knappast blir piggare med åren, slår:

  • Gossar ut från tee 64
  • Ynglingar ut från tee 59
  • Herrar ut från tee 56
  • Gentlemän ut från tee 47

Slutställningen: Efter avslutad 18-hålsrunda räknas slutställningen i bollen ut och respektive kategori tilldelas lagpoäng enligt ovanstående beräkningssystem.Vid oavgjord ställning mellan två eller flera spelare fördelas lagpoängen enligt uppställningen ovan.

Detta innebär - om samtliga har uppnått olika poängsummor - att den spelare, som uppnått högst sammanlagd poäng i bollen, tillför sin kategori 6 lagpoäng, tvåan i bollen 4 lagpoäng och trean 2 lagpoäng. Fyran blir i så fall dessvärre utan lagpoäng. 

VIKTIGT! Då vår tanke är att spänningen skall bibehållas intill prisutdelningen, vilken kommer att få en spektakulär inramning, ber vi samtliga deltagare att hålla resultaten hemliga - även inför de andra lagmedlemmarna.

Efter hand som partierna kommer in redovisas resultatet i bollen på ett snyggt och renskrivet scorekort, på vilket lagpoängen framgår och samtliga i bollen har satt sin signatur.

Då alla bollar har spelat färdigt och tävlingsledningen har granskat scorekorten, kommer prisutdelningen att äga rum. Det är viktigt att samtliga spelare övervakar denna.

Startavgift: 100kr (som går till vinnande lags bollar) - samlas in efter spelet.

 

Pristagare Köpenhamnaren

Mästare blir den kategori, som tillsammans har samlat flest lagpoäng.

Skulle två eller flera lag hamna på samma lagpoängsumma, avgörs kampen enligt följande:

  • I första hand: Sammanlagt flest antal sexor
  • I andra hand: Sammanlagt flest antal femmor
  • I tredje hand: Sammanlagt flest antal fyror
  • I fjärde hand: Sammanlagt flest antal treor
  • I femte hand: Sammanlagt flest antal tvåor

Skulle (mot all förmodan) ändå inget avgörande ha kommit till stånd, räknas ovanstående fem kriterier först avseende de sista 9 hålen, därnäst de sista 6 hålen och slutligen de sista 3 hålen.

Detta ger sammantaget 20 olika möjligheter att skilja lagen åt, men - även om - eller kanske just på grund av att det i tävlingsledningen finns en mattelärare, får vi inte hoppas att sådana beräkningar skall komma att bli nödvändga.

Vad vi emellertid hoppas på är en spännande och händelserik tävling samt en trevlig och angenäm dag för alla deltagare. Må de tolv bästa männen vinna!

Till sist
Glöm inte att resultatet är hemligt intill prisutdelningen