Abbekås GK erbjuder ett av Sveriges bästa träningsområden med ett mycket varierat utbud för olika slags övningar på generösa ytor och är därför extra lämpad bland annat för träningsläger och finslipning av dina golffärdigheter. Vi har dessutom tack vare det geografiska läget en av landets längsta säsonger med utmärkta förhållanden för golf.

Drivingrange

Drivingrangen är välutrustad med 12 utslag från mattor, varav två är under tak och försedda med speglar så att golfaren kan studera sin sving. Dessutom finns ett lika stort område för utslag från gräs. På drivingrangen finns ett antal målgreener så att du kan övan din precision.

Golfstudio

Studion ligger vid drivingrangen så att vår pro kan studera golfarens spel under realistiska förhållanden. Golfstudion är fullt utrustad med modern teknik.

Chippinggreen

Det finns tre chippinggreener intill klubbhuset och ytterligare en på Sixtens Corner.

Puttinggreen

Förutom de nämnda chippinggreenerna finns en stor ondulerad puttinggreen vid ettans tee strax utanför klubbhuset.

Sixtens Corner

Detta är ett fantastiskt träningsområde där golfaren kan träna det mesta. Det finns fyra normalstora greener, stora tee-områden där avstånden till hålen kan varieras ordentligt alltifrån 90 till 220m. Du kan därför variera inspelen till greenerna med alla dina klubbor för att därefter avsluta med träning av närspel och puttning. Du kan naturligtvis också använda Sixtens Corner som en par 3-bana med 4 hål. Den stora greenen är även utmärkt att öva inchippning och puttning på. Dessutom finns i anslutning till denna green två bunkrar att öva ifrån. En perfekt anläggning för organiserad träning i grupper.

Faxebanan

Denna är en niohåls kortbana där avstånden mellan tee och hål är mellan 50 och 120m. En utmärkt övningsbana för alla men i synnerhet för nybörjare.

Knattebanan

Intill klubbhuset finns en sexhåls kortbana där avstånden mellan tee och hål är ca 30-40m skapad för våra minsta golfares trivsel och utveckling.